2009-02-01 12 浏览
昨晚星期日同男友去完世界之窗,本来计划去深圳四海一家吃自助餐,但计划出了些意外,还是回香港吃。这间火锅店想试好耐,今次一心决定来吃。九点排队,九点半入座,等唔到十点八折时段...入到HIPOT,安排到半张四人枱,两个人对住坐,二人二锅。望一望点菜纸,咩都有,仲有东星,oyster,虾,青口,不过我地今次系无食到ga每位加十蚊仲可以任斟汽水,酸梅汤,菜蜜,任食糖水同埋攞医油好,讲返食物:汤底拣左两款--海底椰竹丝鸡($18)同渔夫鲜虾($18),讲真,食完唔觉有咩分别,不过其他汤底唔系太普通就系太特别田园一碗蔬($28)--一碗杂菜,几好,两个人食岩岩够酒心墨鱼丸($42双拼)--几有新意,一口咬落去,里面系红酒,甜甜地,少少酒味黄金虾丸($42双拼)--平时黄金虾系咸蛋黄包虾,今次反转虾丸包咸蛋黄墨鱼滑($18一人份量)--够滑,够弹牙顺德鲮鱼滑($18一人份量)--普通鸵鸟肉($38)--不错极级牛肉粒($38)--有点膻,好普通稻庭乌冬($28)--好味,弹呀是日好狂场,有些食物想叫都冇,如小笼包火锅打到咁上下,出去拎左些少糖水,有芝麻糊,杏仁糊,红豆沙,不过唔好味食左两个钟,饱饱

入到HIPOT,安排到半张四人枱,两个人对住坐,二人二锅。
每位加十蚊仲可以任斟汽水,酸梅汤,菜蜜,任食糖水同埋攞医油

好,讲返食物:
田园一碗蔬($28)--一碗杂菜,几好,两个人食岩岩够
墨鱼滑($18一人份量)--够滑,够弹牙

顺德鲮鱼滑($18一人份量)--普通
鸵鸟肉($38)--不错
极级牛肉粒($38)--有点膻,好普通
稻庭乌冬($28)--好味,弹呀

是日好狂场,有些食物想叫都冇,如小笼包
食左两个钟,饱饱埋单,每人都唔洗百五,正。
田园一碗蔬
酒心墨鱼丸拼黄金虾丸