2023-02-10 35 浏览
☕️first crack coffee by Summer Ice (中环)中环一带依家都有好多唔同嘅咖啡店,系嘉咸街呢度除咗有出名打卡嘅壁画,亦都有一间带有格调嘅cafe~🧁Purple Tiramisu第一次食用紫薯整嘅tiramisu,觉得几特别!面头嘅紫薯mousse好细滑,有淡淡嘅紫薯香~Rum酒味道会少少浓烈,,但夹埋紫薯嘅mousse又平衡得到,系一个几特别嘅甜品!🍨Matcha Affogato平时Affogato就饮得多,不过抹茶嘅Affogato就唔系周围都有。抹茶嘅味道都几浓,加埋云呢拿雪糕同手指饼,味道好有层次,亦有口感👍🏻👍🏻!☕️手冲咖啡咖啡师推介嘅手冲咖啡!混合左两种咖啡豆,原来用唔同杯去品尝咖啡会有唔同嘅味道!陶瓷杯饮落会较纯粹,玻璃杯有花香味!📍中环嘉咸街55号地舖

🧁Purple Tiramisu

🍨Matcha Affogato