2024-03-23 384 浏览
点样食推介✨⭐️士多啤梨千层芝士蛋糕⭐️⭐️创新女王的棉花饼⭐️Lady M@ladymhk🍖士多啤梨千层芝士蛋糕 $580/6‘ (8/10)系我食过最好食嘅千层蛋糕口味(可能系因为我系士多啤梨芝士控所以有bias🫢),d cream cheese好均匀咁涂系班戟度,面头嘅新鲜士多啤梨果酱酸酸甜甜,令到成个味道都好balance,而今次最特别嘅系个饼底~系由法国Valrhona士多啤梨朱古力同自家制薄脆制作而成,非常之crunchy🫶🏻,美味程度系我一个人已经可以ko半个蛋糕嘅level🤤🍖女王的棉花饼 $198/8pcs (7.5/10)棉花饼一盒有5款口味:海盐焦糖、开心果、蓝莓、芒果热情果同士多啤梨味,佢嘅口感非常特别,系我第一次食到个嘅texture!!因为同macaron一样都系用杏仁粉制作,所以面头都有糖霜的脆身嘅口感,但内里可以好似蛋糕咁松软(⊙ω⊙),超有趣❕中间仲夹左果酱增加d湿润度,不愧系17世纪法国皇室先食到个甜点🥹回头指数: 🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
点样食推介✨

⭐️士多啤梨千层芝士蛋糕⭐️
⭐️创新女王的棉花饼⭐️

Lady M
@ladymhk

🍖士多啤梨千层芝士蛋糕 $580/6‘ (8/10)

🍖女王的棉花饼 $198/8pcs (7.5/10)

回头指数: 🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)