2024-01-13 109 浏览
又系陪老婆大人叹下午茶嘅日子!不过呢次九龙酒店嘅下午茶主题系我钟意嘅士多啤梨,加埋系中西合璧所以都食得好享受。好似第一次食下午茶有中式点心食!呢个粉红松露素菜饺个色就够晒抢眼,食落去都好鬼正因为入面全部都系啲菇菇,加埋黑松露𠮶阵味就更加香口好食嘞。咸点仲有炖鲍鱼伴金箔、沙律酱虾多士、流沙紫薯煎堆仔、法式蟹肉鹅肝包同埋法式慢煮龙虾酥盒,大大件同埋味道都几啱我心水认真唔错㖞。呢度个英式松饼真系大到一个点仲有提子干添!同埋佢用嘅唔系平时白色嘅奶油而系草莓忌廉口味即刻特别咗。甜品又系大大件真系抵食到呢!野草莓冻汤、士多啤梨拿破仑、士多啤梨绿茶卷、金箔草莓意大利奶冻同埋马卡龙全部都有士多啤梨,我就特别钟意做得好香脆嘅拿破仑,我觉得唔系芒果换咗士多啤梨一样咁吸引。呢份士多啤梨热香饼都做得几松软好味㗎最后叹埋杯靓茶爽晒!想食呢个下午茶记得去酒店e shop订位同俾钱有七五折㗎。
又系陪老婆大人叹下午茶嘅日子!不过呢次九龙酒店下午茶主题系我钟意嘅士多啤梨加埋系中西合璧所以都食得好享受。
2024-01-04
下午茶