2015-11-20
前几日睇完戏,行过去商场就见到有间诺亚,心思思想买个蛋糕返去开心share ~~哈哈 喺铺头睇左阵就决定买个返去食! 之前已经食过蜂蜜半熟蛋糕,觉得几好食几fresh 又唔甜,所以今次都有信心试新野!当我仲好选择困难时,唔知拣芒果定士多啤梨芝士蛋糕嘅时候,店员好nice,推介士多啤梨芝士蛋糕比我!因为系限定的!唔系成日有!真系好好彩呀!咁都比我买到限定嘅士多啤梨$168!首先讲下蛋糕个卖相先!蛋糕卖相真系唔错,整个蛋糕铺满粒粒士多啤梨,感觉好丰富好多汁!而包装方面,个蛋糕盒都好靓,黄色盒加handle 又好拎,就咁行出街都唔失礼,好窝心嘅系仲有纸袋方便拎住!终于返到屋企可以食啦!首先要拆开包住蛋糕张纸先,然后就切开个蛋糕!wow... 系软嘅芝士蛋糕嚟㗎!试下粒士多啤梨先,真心甜!而芝士蛋糕方面,味道有点乳酪嘅味道,少少酸,但加上士多啤梨同蛋糕底,感觉系甜中带酸,食落唔会觉得好肥好漏!甜度好适合我,家中嘅男士都觉得ok!!而质感方面,食落去有即溶嘅感觉!会想不停食,因为真系好正!整体嚟讲,真系好食过连锁饼店嘅蛋糕,想转下口味可以一试,价钱合理!