2014-03-23
路过铜锣湾citysuper 入面既yamakawa 见到做紧士多啤梨节限定产品,身为士多迷既我点会错过。士多啤梨慕士杯$65杯仔造型非常抢眼可爱,入面既慕士士多啤梨味都算重,比较真实,唔似普通加香油加色整咁既味道,好天然既感觉,而且杯仔重可以再用黎放下介子同表,外形已经攞满分。士多啤梨crope$48依件crope 好大件好抵食,crope 做外层面,入面夹层系有少少杏仁味既海绵蛋糕,唔会好似平时果种食完好口干既感觉,仲有超好味既吉士cream同鲜士多啤梨肉做夹层,有2层既口感,软滑既cream 仲有士多啤梨肉再加微湿既海绵蛋糕,推介度满分。士多啤梨卷$160超抢手既roll ,我黄昏收工时间去只系买到last 1。外层软熟既海绵蛋糕,中间系yamakawa 招牌cream 再加士多啤梨肉,佢地既招牌cream 同上面crope 只cream 又唔同㖞,依只有少少奶味,比之前果只更滑,完全唔觉得食紧cream 咁,有少少似雪糕咁,而且会溶,要雪冻果时即食,第2款值得推介。士多啤梨挞$48外型又系满分,好多士多啤梨,入面既吉士好幼滑,配合士多啤梨非常之咁夹。士多啤梨酥皮$48超挺身既酥
超挺身既酥皮盒,中间有吉士,再加士多啤梨,依个梦幻组合,虽然酥皮无即刻焗起咁脆,但绝对无输蚀,唔会好林,依款第3推介。
上层系士多啤梨肉jelly,下层黄色既原本以为系吉士,点知系好似云尼拿味既cream ,连上层jelly 食好夹,如果分开食会好寡,都几特别,市面比较少同类款式,可以1试。