2020-04-26 57 浏览
今日提早放工,有时间同朋友去行下, 嚟到深水埗呢边 ,喺d2出口直行,就见到一间名为壶说嘅珍珠奶茶店,真系有八道茶可以选择, 合并称为胡说八道,好得意, 好有创意!铺仔细细,但系就干净企理。门口就有好多好靓嘅poster,介绍各种唔同嘅饮品!呢个就系餐牌。我哋叫咗两杯 ,一杯黑糖珍珠鲜奶, 另一杯系蜂蜜普洱珍珠鲜奶。黑糖珍珠鲜奶永远都唔会令人失望。 但系呢杯, 更令我有少少惊喜, 珍珠好多呀! 大半杯! 我走咗冰 ,叫咗微糖 ,佢本身已经有黑糖嘅味道, 所以叫微糖已经好足够, 甜味啱啱好! 茶香奶滑 ,珍珠口感柔软, 一杯完美嘅黑糖珍珠鲜奶就系咁诞生啦!而另一杯嘅蜂蜜普洱珍珠鲜奶, 味道都相当唔错, 同样系走咗冰,叫微糖 。相比起黑糖珍珠鲜奶, 呢杯嘅味道就冇咁甜啦! 呢一杯都好特别, 蜂蜜同普洱系意想不到嘅配合, 好少见,其他店都无呢个款式,第一次试呢个款式都觉得非常之唔错!下一次再嚟, 我会想试下伯爵珍珠奶茶,因为望落去都觉得好吸引! 饮落去应该都唔会失望!

铺仔细细,但系就干净企理。

门口就有好多好靓嘅poster,介绍各种唔同嘅饮品!

呢个就系餐牌。