2017-06-26
记得大老板介绍过呢间,于是带埋老婆同仔黎试。寻日去左高银金融中心食左一间日本餐厅既午餐,所以好自然用左黎做比较。地方宽敞同整洁(同商场成强烈对比),服务不错。叫左两个午餐,一个牛肉锅套餐,一个寿司套餐。前菜:正常,沙律汁几好味。刺身:黎既时候已落柠檬汁,好味牛肉锅:牛肉量唔算少,下面配菜充足,汤底唔会好似出面一般日本餐厅果啲咁咸,唔错寿司:超好味。老婆激赞吞拿鱼拖罗同吞拿鱼小卷,比起寻日果餐既吞拿鱼刺身饭好味好多,有好多吞拿鱼既油脂。其他寿司都好好味,味道似之前系东京一间贵价寿司吧既寿司,可惜我唔识形容点好味法。佢啲寿司系逐碟出既,似乎系等我地食完第一碟先出第二碟。甜品:有四款拣,我地选既creme brulee同cheese cake都好味。creme brulee唔太甜,蛋同奶味岩岩好。cheese cake芝士味唔算好浓,不过好滑,加个厚饼底,几balanced整体:虽然环境冇寻日果间好,侍应亦唔会送你送到出大堂仲比个90度鞠躬你,但系呢度既侍应听到我老婆讲想比紫菜个仔食,侍应就拎左几块俾我老婆,同埋我个仔间中好嘈,佢地都会逗逗佢。寿司质素比寻日果餐好,热食就寻日果间稍胜。我老婆
前菜:正常,沙律汁几好味。
刺身:黎既时候已落柠檬汁,好味
整体:虽然环境冇寻日果间好,侍应亦唔会送你送到出大堂仲比个90度鞠躬你,但系呢度既侍应听到我老婆讲想比紫菜个仔食,侍应就拎左几块俾我老婆,同埋我个仔间中好嘈,佢地都会逗逗佢。寿司质素比寻日果餐好,热食就寻日果间稍胜。我老婆觉得呢间比寻日果间抵食,会encore。