2009-10-27 188 浏览
一个人的晚上,想食寿司游游荡荡就入左去元绿。见佢有promote火锅,睇落好似又唔系贵,又贪得意试下﹗$25一个小锅汤底加一碟蔬菜,汤底是昆布汤,就咁试一啖很咸,蔬菜篮有粟米、金菇、冬菇同埋菜等。叫了两碟火锅料,一碟系海鲜拼盘,而另外一碟则是特级牛仔肉。海鲜拼盘有虾、带子、象拔蚌同埋八爪鱼棒,每样有四粒总共成十六件,讲真应该是二人份量来的,不过海鲜有得食又点会嫌多呢,虾是新鲜刺身虾﹔象拔蚌轻灼后爽甜,新鲜﹔八爪鱼棒亦烟韧弹牙。牛肉有十五蚊的美国肥牛同埋呢只三十蚊的牛仔肉,自己一个食当然食好点,肥瘦匀称,牛味亦浓郁,食牛贵野总有原因,我相信一定好过那些半肥瘦的美国肥牛。吃完肥牛再加多碟手打乌冬,$15碟一人份量,乌冬弹牙而有嚼劲,不是当当货色,吸左0的汤底精华,好味﹗再加多碟三文鱼寿司同埋蟹柳卷,埋单百六蚊,呢餐真系贵喇,出去打边炉都系差唔多呢0的价钱,估不到反而在元绿食,贵系贵0的不过味道是不错的,想打边炉又想食寿司,这里是个好去处。
一个人的晚上,想食寿司游游荡荡就入左去元绿。

见佢有promote火锅,睇落好似又唔系贵,又贪得意试下﹗

叫了两碟火锅料,一碟系海鲜拼盘,而另外一碟则是特级牛仔肉。

食寿司变左火锅
火锅料都几多