2018-07-16
跟大人好耐无去数码港,难得今日心情好就跟大人拖吓手仔两口子睇吓戏食个饭睇吓海景咁。之前一向睇完戏就去"奥寿司"食饭,因为大人最爱食日本嘢今日当然都唔例外,去到环境装修都keep到,服务依旧好食物先系最紧要,仲系咁新鲜可口。本人最钟意先睇一睇厨师推介再睇 menu, 拣咗一轮我哋决定要个九州网池鱼,池鱼加少少姜蓉同葱花夹埋一齐食简直美味到震,一个忌廉香蒜酒煮蚬,忌廉又浓又滑蚬又煮到刚刚好食到个蚬嘅鲜甜味,一个寿司鱼生饭,依个饭一到就见到满满嘅刺身甜虾,三文鱼,带子,油甘鱼,玉子,鱼子等…个饭上面仲有紫菜跟芝麻令个饭更香,再叫个牛肉锅,个牛肉锅蔬菜丰富牛肉就另上估唔到份量都唔算少,肉质都唔错令我跟大人都食到饱饱,因为我哋仲叫多咗份牛肋骨所以饱到不得了,好彩仲可以去行吓草地睇吓海景俾自己消化吓。