2024-03-11
食物点评如下✍🏻💯前菜💯一个盘装住4款,摆得好精致,有冲绳水云,松叶蟹冻蛋,鸭肉松风同蜜柑寒天。水云口感好滑好爽口,酸酸地几得意;蟹冻配蛋质感又系滑捋捋好舒服;鸭肉松风好咸香,又有个甜甜地既蜜柑寒天,味道真系岩岩好!💯季节料理💯吉列甘鲷系未食过既,坐系枱见师傅新鲜即炸,配上沙律酱同柠檬汁,鲜香味美,甘鲷切开仲系好软嫩,脆脆既外皮配上柔嫩既鱼肉,双重口感!💯寿喜烧💯寿喜烧系有三款肉架,全部都系A4和牛,只系唔同部位,有肉眼,西冷同肩肉,每款都会跟唔同配菜。西冷系我最中意既,跟佐大量洋葱同一块油扬,吸收晒汤汁既香味,牛肉味又浓,真系好好食呀!呢间寿喜烧仲要食得好讲究,A4和牛配上两款蛋,一款系兰王蛋,另一款d蛋白泡泡围住个蛋黄,好令,好似蛋黄被d 云包住左咁,原来系日本无菌蛋。食起来,令和牛有两种好唔同嘅质感💯蓝莓乳酪刨冰💯呢个甜品都好值得一提,成个口感好细滑,乳酪味浓,加上蓝莓酱,味中道更加香甜!呢度既晚餐人头$1080,有10道菜品,非常丰富,每一道菜都好有心思,摆碟设计上都好有心机,又有得坐bar枱睇住师傅去整,绝对值得一访!
💯前菜💯
一个盘装住4款,摆得好精致,有冲绳水云,松叶蟹冻蛋,鸭肉松风同蜜柑寒天。水云口感好滑好爽口,酸酸地几得意;蟹冻配蛋质感又系滑捋捋好舒服;鸭肉松风好咸香,又有个甜甜地既蜜柑寒天,味道真系岩岩好! 💯季节料理💯
吉列甘鲷系未食过既,坐系枱见师傅新鲜即炸,配上沙律酱同柠檬汁,鲜香味美,甘鲷切开仲系好软嫩,脆脆既外皮配上柔嫩既鱼肉,双重口感! 💯寿喜烧💯
寿喜烧系有三款肉架,全部都系A4和牛,只系唔同部位,有肉眼,西冷同肩肉,每款都会跟唔同配菜。西冷系我最中意既,跟佐大量洋葱同一块油扬,吸收晒汤汁既香味,牛肉味又浓,真系好好食呀!呢间寿喜烧仲要食得好讲究,A4和牛配上两款蛋,一款系兰王蛋,另一款d蛋白泡泡围住个蛋黄,好令,好似蛋黄被d 云包住左咁,原来系日本无菌蛋。食起来,令和牛有两种好唔同嘅质感 💯蓝莓乳酪刨冰💯