人生最差生日饭-thanks to @tosucatering 农历生日饭走去观塘工业区食寿喜烧,本想赞呢度性价比高又座位舒服。点知赞得过早,食食下寿喜烧,垫煲块木板出现小蟑螂🪳我挥手致意店员过来,佢顾著倾计听唔到,我唯有大声讲有蟑螂🪳佢先快快手过来说:得得得,再煮过俾你。跟住我的下巴、颈、脚就开始敏感,等唔到20分钟佢个寿喜烧,问店员可否转其他煮快点的食物,我皮肤过敏想快点走,店员劲为难讲,寿喜烧煮紧啦,咁唔通浪费左佢咩? 不如我帮你转个位坐啦。跟住又话(可能收到后台指示):咁你想转咩呀?你都要同我架。后来换左个定食,我见事情完结,好声好气同佢反映,老实说你间店态度好差,出咁大件事一句道歉都没有。个店员就火来了,大大声话佢有讲唔好意思,唔好屈佢,全场可以作证,闭露电视可以作证。觉得唔好食你咪走啰!本来只是想批评一句,你有无考虑,客人进食中途发现食物有蟑螂🪳系咩感受呀? 委屈🥹在明明佢间店有错在先,佢店员仲声大夹恶过我本受害人。无语😓其他客细细声讲点解我发现蟑螂🪳仲唔走继续食?我本来真系谂住俾多次机会佢地,息事宁人,但真系食左一肚气。 你句唔好意思真系唔系大晒啰,日文唔好意思系すみませ
农历生日饭走去观塘工业区食寿喜烧,
本想赞呢度性价比高又座位舒服。
点知赞得过早,
食食下寿喜烧,垫煲块木板出现小蟑螂🪳
我挥手致意店员过来,佢顾著倾计听唔到,
我唯有大声讲有蟑螂🪳
佢先快快手过来说:得得得,再煮过俾你。
跟住又话(可能收到后台指示):咁你想转咩呀?你都要同我架。

本来只是想批评一句,你有无考虑,客人进食中途发现食物有蟑螂🪳系咩感受呀? 委屈🥹在明明佢间店有错在先,佢店员仲声大夹恶过我本受害人。无语😓其他客细细声讲点解我发现蟑螂🪳仲唔走继续食?我本来真系谂住俾多次机会佢地,息事宁人,但真系食左一肚气。 你句唔好意思真系唔系大晒啰,日文唔好意思系すみません、但你件事应该要讲申し訳ごめんなさい 郑重道歉啦。你一间蚊型cafe 咁少位跟,食物安全都唔睇紧点⋯都几无心。经验教训:遇食安问题即场起身走人。
图二为 食到一半的寿喜烧转做定食乌冬,因为事出突然,无拍照留底,想睇既问佢店员拎cctv 睇啦