2023-01-13
由于实在太耐无食过饺子,所以今日决定去试下近排好出名嘅饺掂😆依间嘢仲要米芝莲推介,就试试佢间湾仔分店睇下咩料先🔥饺掂标榜自己嘅饺子全部手工制作,而且煎饺全部即叫即煎🍳要等20分钟先有架🥹黄金原味皮蛋 💰28见网上面好多人话皮蛋好食,我哋又叫嚟试下先😌叫得做黄金就应该姐系加咗咸蛋啦,而依个皮蛋嘅蛋黄系咸蛋味🤤虽然唔知佢点整都咁嘅效果,但系我觉得又几得意😋而且D皮蛋大大粒,口感爽弹,做得几好👍🏾龙凤松茸双煎饺 中💰98见到本menu里面竟然有黑白松露饺子😮完全无谂过可以系D唔系fine dine嘅小店揾到有truffle嘅饺子🤭即刻叫嚟个煎饺试下先先唔讲味道,首先要赞D饺子真系煎得好靓👏🏾大大粒,皮薄,而且煎到金黄色,脆脆地😻入面嘅馅料十分丰富,D猪肉食落去就知系新鲜,同松茸同松露嘅浓烈香味非常夹😎依份煎饺果然系色香味俱全,值得encore🥰芫茜拼元贝猪肉饺 中 💰58试完个煎饺就试下D汤饺先🥹佢依度嘅汤饺会跟埋状元九鼎汤。佢系一个有鲮鱼、鲫鱼等煲嘅中汤,不过个人觉得如果用个浓味D嘅同,会同D饺子更夹😆D汤饺同煎饺一样非常饱满🤩个大粒嘅程度系你用筷子会夹唔起,要用羹先得🤣元贝猪肉饺食落好香
黄金原味皮蛋 💰28
龙凤松茸双煎饺 中💰98
芫茜拼元贝猪肉饺 中 💰58
试完个煎饺就试下D汤饺先🥹佢依度嘅汤饺会跟埋状元九鼎汤。佢系一个有鲮鱼、鲫鱼等煲嘅中汤,不过个人觉得如果用个浓味D嘅同,会同D饺子更夹😆D汤饺同煎饺一样非常饱满🤩个大粒嘅程度系你用筷子会夹唔起,要用羹先得🤣元贝猪肉饺食落好香甜,而猪肉紧致,充满肉汁🤤芫茜猪肉饺嘅芫茜味都好出,作为芫茜控嘅我非常满足😌
寿喜烧牛肉剪饺 中 💰58
猪肉饺就听得多,牛肉饺已经少见,依个仲要系寿喜烧牛肉🤔饺子充满肉汁,系一咬会喷出黎个只😍D牛嘅油脂香唔错,而且里面加左洋葱去帮你解腻😆不过我会prefer少D洋葱,令个味道更加平衡👍🏾
味道 :⭐️⭐️⭐⭐
性价比:💸💸💸💸