2020-04-11 4437 浏览
上一次嚟呢间系夜晚,今次就中午嚟,本身想坐出面,但有啲晒,所以都系拣坐餐厅入面不过坐喺入面都望到出面嘅景,好正我地叫咗五笼点心+两碟肉+一份甜品+一份一早订位𠮶阵已经讲定嘅生日甜品1. 雪山叉烧包唔错,正常味道2. 海胆虾春卷正正常常,我唔系好食到海胆3. 素菜鲜竹卷都系冇咩特别4. 水晶虾饺就系普通虾饺,不过我觉得平时酒楼𠮶啲仲好食5. 黑金虾饺唔知黑色皮系用咩整嘅呢,食落冇咩味,同水晶虾饺差唔多;而中间𠮶粒系黑蒜6. 鸳鸯虾球呢个真系几好食左边系蛋黄酱,右边系咸蛋味,两只味都好食,而且虾球好大粒,啖啖肉,不过食哂真系好腻7. 龙井熏樟茶鸭真系有茶叶味,但鸭肉普通8. 川贝陈皮炖雪梨几好食,唔会太甜,食完感觉喉咙舒服咗9. 生日甜品拼盘我地预先订位就讲定要呢个,当我地食哂啲咸食,侍应都知道要上呢个生日惊喜,唔洗我地提服务几好甜品一上嚟𠮶阵好浮夸,中间旧嘢系咁喷烟好有仙境嘅感觉最右边睇落似杯茶,但其实系茉莉花茶味意式奶冻,顶层有薄薄一层茉莉花茶味嘅啫喱,下面就系奶冻,好滑好好食茶杯前面两旧黑色嘅,表面系朱古力脆脆,里面系类似饼干面包嘅嘢,都唔错而最左边𠮶个小花园,系有啲无花果、红莓、啫
不过坐喺入面都望到出面嘅景,好正

1. 雪山叉烧包
唔错,正常味道

雪山叉烧包

2. 海胆虾春卷
正正常常,我唔系好食到海胆

海胆虾春卷

3. 素菜鲜竹卷
都系冇咩特别
素菜鲜竹卷

4. 水晶虾饺
就系普通虾饺,不过我觉得平时酒楼𠮶啲仲好食
水晶虾饺

5. 黑金虾饺
黑金虾饺

6. 鸳鸯虾球
呢个真系几好食
鸳鸯虾球

7. 龙井熏樟茶鸭
真系有茶叶味,但鸭肉普通
龙井熏樟茶鸭

8. 川贝陈皮炖雪梨
几好食,唔会太甜,食完感觉喉咙舒服咗

川贝陈皮炖雪梨

9. 生日甜品拼盘
服务几好

甜品一上嚟𠮶阵好浮夸,中间旧嘢系咁喷烟
好有仙境嘅感觉

而最左边𠮶个小花园,系有啲无花果、红莓、啫喱粒、饼干脆脆同cream,几得意,不过味道就普通

甜品拼盘

整体嚟讲呢餐都ok, 环境一流,对住个靓景食都开心啲,嘢食虽然唔系超级好食,不过都ok嘅,而且最后嘅甜品氹得寿星女好开心
食完之后我地仲有行出去户外影下相,真系几靓架
庆祝纪念
生日