2019-08-28
天天气禁热🔥,有时候真系无咩食欲。最岩就系食下D酸辣野开下胃!最近见到【牛阵】有夏日限定【夏の美锅 冬阴功锅】,本身就好钟意食泰国野、冬阴功汤既我,二话不说就叫左呢个锅!只要叫$219或以上既放题套餐就可以转做冬阴功锅。我地就叫左$219既澳洲上级长期谷饲牛🐂套餐。呢个冬阴功锅🍲最特别之处系可以自己DIY汤底,有得食之余又可以玩下!主打酸、辣,非常开胃!首先用牛脂肪炒香海鲜🦐同香料,再加入汤底、另外有泰式子弹椒同青柠,可以自行调配酸辣度!配埋泰国蔬菜盘,包括芫荽、青通菜、青木瓜丝、青茄同秀珍菇等。自助吧有香茅茶、红咖喱同虾片。真系好似置身于泰国一样!泰国象啤🍻都系任饮,不过我地第二日要返工,就无饮啦。所有食材都好新鲜,尤其肉类、好红好靓、肥瘦分明!自助吧都会定时定候补充,饮品都有好多选择。冬阴功锅基本上唔辣,酸味比较重,就算唔系好食得辣既人都ok。而且味道偏浓,如果食材系比较吸味的话,完全唔需要点任何酱汁!
主打酸、辣,非常开胃!
自助吧有香茅茶、红咖喱同虾片。真系好似置身于泰国一样!
泰国象啤🍻都系任饮,不过我地第二日要返工,就无饮啦。