2017-05-10
收工去左市中心补给下日用品,逛逛下买买下真系身水身汗,男朋友提议食越南野,咁岩见到三楼呢间未食过就去先~Staff安排左我地坐室内位,佢有open area对住大电视果边,室内果边装修得几靓又宽阔, 坐得几舒服!最怕食饭坐得太迫, 想好好享受下野食都周身唔舒服咁睇睇餐牌比我想像中便宜,50-80就有交易!食饭果阵已经差唔多8点半度,超级肚饿呀所以叫左4款野食!行到劲口干叫左野饮先!龙眼冰同芒果沙冰!冻冰冰劲爽呀!呢个小食拼盘有烧香茅牛肉虾片,丝网春卷,烧猪耳札肉同青木瓜丝沙津,分量岩岩好!两个人share可以每样试少少,我本身其实唔系几食札肉, 男朋友食左一旧叫我试试,真系同平时果D札肉唔一样,有D似猪肉丸咁弹牙烧香茅牛肉虾片个牛肉超级香!!!!!!!佢底下有少少粉丝,加埋个酸酸地ge汁,好食!青木瓜丝沙津超级开胃,个汁有少少辣辣地~丝网春卷唔油wor! 可以一啖放落口! 由于太肚饿叫左个烧猪颈肉配滨海,生菜猪颈肉好得好食,烧得好软身又唔干~个汁系劲好食! 酸酸甜甜! 我地点哂仲想问佢地拎多碟汁~滨海姐系米粉团咁,我将半旧滨海加猪颈肉包生菜咁食真系好丰富好满足呀!食晚餐都系要叫返个马拉
男朋友提议食越南野,咁岩见到三楼呢间未食过就去先~
室内果边装修得几靓又宽阔, 坐得几舒服!
最怕食饭坐得太迫, 想好好享受下野食都周身唔舒服咁睇睇餐牌比我想像中便宜,50-80就有交易!食饭果阵已经差唔多8点半度,超级肚饿呀所以叫左4款野食! 行到劲口干叫左野饮先!龙眼冰同芒果沙冰!冻冰冰劲爽呀! 呢个小食拼盘有烧香茅牛肉虾片,丝网春卷,烧猪耳札肉同青木瓜丝沙津,分量岩岩好!两个人share可以每样试少少,
我本身其实唔系几食札肉, 男朋友食左一旧叫我试试,
真系同平时果D札肉唔一样,有D似猪肉丸咁弹牙
烧香茅牛肉虾片个牛肉超级香!!!!!!!
佢底下有少少粉丝,加埋个酸酸地ge汁,好食!
青木瓜丝沙津超级开胃,个汁有少少辣辣地~
猪颈肉好得好食,烧得好软身又唔干~
个汁系劲好食! 酸酸甜甜!
我地点哂仲想问佢地拎多碟汁~
滨海姐系米粉团咁,
我将半旧滨海加猪颈肉包生菜咁食真系好丰富好满足呀!
食晚餐都系要叫返个马拉盏炒椰菜苗, 感觉健康D嘛
男朋友第一次食椰菜苗,好多人怕椰菜苗太硬身侍应落单果阵都有细心提醒会比较硬身
呢度食又唔会太硬wor,反而几爽口!
马拉盏唔会死咸,仲好香tim!!! 呢个菠萝海鲜炒饭,咁大个菠萝上碟真系估佢唔到
个菠萝仲要系烧过,好甜好多汁!!!
炒饭劲足料有虾有鱿鱼同菠萝,配埋肉松同腰果,有不同口感真系好正!
我地最后仲叫左个芒果糯米饭做总结,椰汁好浓,芒果好甜而且唔酸!真系一个完美结束呀!