夏天热辣辣,最开心就系入商场避暑, 叹返杯冻冰冰嘅野饮降下温。因为太耐冇嚟The ONE呢度,都唔知顶楼开咗间茶店。我同朋友见呢间茶店有特色,装潢骨致,竟然可以坐底堂食,就选择呢度闲座一吓。 呢间茶店喺开放形式, 喺商场通道两旁设置咗一啲座位同企位。细阅餐单,我地叫咗水墨风系列。既然要饮,当然要饮最特别, 最少见既饮品啦,打卡影相都好靓!我地就叫左个黑糖珍珠 芒果鲜奶, 同埋紫薯铁观音沙冰。因为可以以饮品加配价食埋个雪糕, 所以我地亦叫左一球试试。▧ 黑糖珍珠 芒果鲜奶芒果配上珍珠奶茶, 未饮时以为会怪怪的,深怕芒果味会被黑糖抢味, 但试过后又觉得挺和谐, 重点系要先搅拌再饮。 如唔搅就饮,层次味道会冇咁夹,无咁突出。▧ 紫薯铁观音沙冰卖相真系好靓, 同店名一样, 好有水墨风风格。紫薯味饮品向来都受欢迎, 呢间既紫薯铁观音沙冰都好好饮。 茶上有层奶盖,饮品内有紫薯粒, 配上铁观音,好夹好饮。 ▧ 低脂意式雪糕 - 铁观音茶味嚟到以茶作主打嘅店, 当然也要试试茶味雪糕。铁观音味雪糕好少见, 唔钟意好甜, 想试一试香浓茶味, 又想食冻冰冰既雪糕,呢款必试。

呢间茶店喺开放形式, 喺商场通道两旁设置咗一啲座位同企位。

黑糖珍珠 芒果鲜奶

▧ 黑糖珍珠 芒果鲜奶