2015-08-16 276 浏览
夏天热辣辣, 个人好似食唔到太多野, 于是就同朋友黎食好耐无食既自家乌冬啦!7点黎到咁好彩有位就坐低左, 谂左好耐都系决定食冷乌冬加个沙律, 够哂开胃!芒果三文鱼沙律-配日式胡麻酱, 其实都好难整得唔好食!最重要系啲芒果要够甜, 同三交鱼够新鲜, 而佢两样都做到左! 而且份量亦唔算少, 两个女仔食岩岩好开开胃!温泉蛋鸡肉冷乌冬-我好似系拣左温XD其实几抵食, 鸡肉份量都几多, 仲有啲天妇罗脆脆同青瓜丝捞埋一齐好好食! 但好奇怪佢呢只胡麻酱同沙律𠮶只唔同味, 呢只系偏咸同好重花生味, 相比下我觉得用沙律𠮶只应该会好食好多。乌冬黎讲佢一直都keep到个水准, 烟烟轫轫, 煮得亦岩岩好。温泉蛋咁好味就梗系留返最后先食啦, 真系想食多只!
2015-08-04