2017-07-28
每次行世贸,都一定见到牛涮锅出面大排人龙,今次终于同朋友排队去食喇。其实都等左一段时间先有位,但大家倾下计行阵街时间就好快过。 牛涮锅晚市主打90分钟日式火锅放题,价钱由依据拣既套餐而有所不同,价钱由$158-$388。今期做紧鹿儿岛夏祭既推广,有得食鹿儿岛豚肉,所以同朋友拣左2个套餐A($258),包左6款肉任食,有鹿儿岛豚肉、丹麦豚肉、美国鸡腿肉、美国进口牛肉、美国上级进口牛肉同美国特上牛小排。 汤底我拣左蕃茄汤之余,我仲拣左新既花见汤汤底。 一上汤底就觉得花见汤好香,见到入面用左樱花虾、火腿、娃娃菜等食物烹调,汤底味道几汤甜,之后我地就系咁叫肉食喇。 个人几推介鹿儿岛豚肉同美国特上牛小排!美国特上牛小排,牛味几浓架,而且渌完唔会好韧同鞋恰恰。 朋友唔食牛,自己就ko左两碟牛~~ 鹿儿岛豚肉大小平均,豚肉薄切,渌一阵就食得,豚肉肉质爽口鲜甜,唔错呀! 每碟肉类既份量唔算多,所以我地一共食左2碟牛肉,3碟豚肉。我地既食量真惊人xd之后就拎埋其他食材打边炉!配料一眼睇晒,其实都不外乎丸类同菜类~ 有年糕、蕃茄、面等~ 有沙律吧,可以狂食菜~ 有稻庭乌冬,加埋芝麻
汤底我拣左蕃茄汤之余,我仲拣左新既花见汤汤底。
个人几推介鹿儿岛豚肉同美国特上牛小排!
美国特上牛小排,牛味几浓架,而且渌完唔会好韧同鞋恰恰。
朋友唔食牛,自己就ko左两碟牛~~
而每一次食呢d放题我最期待既环节就系食甜品喇!
甜品有泡芙、大福、紫薯芝士蛋糕等!乳酪雪糕仲多左蜜瓜味,好清新同有惊喜。
我觉得牛涮锅既食物真系唔错,不过食得晒先好叫,唔好浪费食物