2018-06-21 187 浏览
夏天都系打边炉嘅好日子,去到呢间餐厅,火锅套餐选择多,一定啱晒香港人口味。首先有叫左呢个冬瓜卜卜蚬锅,蚬肉数量十分之多,而且每只蚬肉都够饱满,加上冬瓜系火锅材料之中,汤底够晒鲜味。接著有呢个海鲜拼盘: 有新鲜蚝只、生虾、马刀贝,蚝只上枱时已经闻到阵阵鲜味,放入汤中,更系啖啖鲜味满足。而马刀贝亦系份量十足,饱满之余亦弹牙具咬口。手切安格斯肥牛片,脂肪比例分明,入口既有牛肉肉香味道,亦有嫩滑口感,系滚汤中大概30秒即刻食得。而手工火锅拼盘,食材就更加丰富,有太极冬茹、蟹肉饺、芝士墨鱼丸、虾丸、霜降牛丸等等,保证大家一定够饱。而各款手打丸极为出色,绝对唔系平时啲打工食品,而系食到丰富嘅肉味,弹牙十足,加上芝士嘅点缀,味道更有层次。而新鲜即炸嘅响铃、鱼皮,亦系打边炉必点之选,件件份量都唔细,而且香脆无比,浸一浸汤底吸收精华,非常之好味!最后有青苹果可乐沙冰,冰凉感觉,加上青苹果清新味道,最啱夏天饮。而红枣雪耳凉粉,甜味适中,加上凉粉爽滑口感,一人食一客就最满足。

2018-06-19