2023-05-09
元朗有间好有人气嘅爆浆窝夫小店「Kroffle」🤤bookmark 咗好耐,依日入元朗,梗系要叹番件。小店虽然以外卖为主,门面亦有两张小圆枱,方便想即刻享用嘅朋友。🔶窝夫雪糕杯🥐🧇🍦夏天最钟意食雪糕,见到刚刚推出咗新系列牛角包窝夫+雪糕🥳卖相好靓,啱晒打卡🥳点咗「草莓脆波波魔法棒」($52)同埋「芋泥珍珠魔法棒」($50)食食下就知道乜嘢系魔法棒🤩原来支棒穿住成块牛角包窝夫,只要一攞起棒棒,就可以好优雅咁食块窝夫,仲沾满雪糕和草莓酱/芋泥,正💗🔶爆浆窝夫🥐🧇WoW 🤩 一件有成只手掌咁长,比我想像中大件,而且真系超级爆浆!💗点咗Top1 人气「士多啤梨奶油 」($34)&每天限定20件嘅「手工芋泥麻糬」($38),各有各特色,士多啤梨口味馅料幼滑香甜💗而芋泥+麻糬又真系最佳绝配,啲饀多到差啲涌出来,作为麻糬控真的超满足!最正系外面嘅牛角包窝夫薄脆香口,更完一整个都不觉腻。🔶白桃乌龙冷泡茶 $14店家仲有好多饮品选择,冷泡茶茶香淡雅,消暑一流。
🔶窝夫雪糕杯🥐🧇🍦
🔶爆浆窝夫🥐🧇
🔶白桃乌龙冷泡茶 $14
店家仲有好多饮品选择,冷泡茶茶香淡雅,消暑一流。