2019-07-17 116 浏览
夏天食鸡煲火锅XD*同男朋友食晕全港九*上个星期,鸡煲火锅引起,就入左石门食呢间,系住系附近朋友介绍嘅,话啲鸡煲同埋火锅料都几好,等腌尖既男友过吓瘾。我哋系食宵夜时段,去到都差唔多10点,原来有啲火锅料系半价嘅,咁都唔算贵呀。我哋叫咗半只招牌麻辣鸡煲(BB辣),火锅料就叫咗顶级安格斯牛小排,自创爆芝响铃,手工即炸鱼皮,杂菜篮同两杯野饮。半只招牌麻辣鸡煲(BB辣)呢个鸡煲应该系煮到两三成熟就上枱,侍应再帮我地慢慢搞熟佢,服务都几好。个鸡煲味调得好香,啲酱汁都唔错,啱我哋太食得辣嘅,但又想食佢香口,过晒口引。加上又有好多芫荽,洋葱,其他调味,都好惹味!食完啲鸡我哋就加汤转边炉其实半只鸡都多,我哋都饱咗一半。顶级安格斯牛小排呢个顶级安格斯牛真系冇得顶,脂肪同肉都好均匀,所以碌熟左都唔会韧,食落去似本地手工手切牛肉,好食!自创爆芝响铃我自己就唔食响铃嘅,但男朋友话好好食,因为自创关系,个响铃好脆,入边卷左芝士,碌一碌汤,食落外脆内拉丝芝心,都真系特别。手工即炸鱼皮呢个就系净系我食,男友唔食嘅XD。上台系仲热既!同埋好大块,第一次食即炸鱼皮,点小小鸡煲汁食都够晒,又脆又香。杂菜篮有几款菜,补充下
夏天食鸡煲火锅XD

*同男朋友食晕全港九*

招牌鸡煲

半只招牌麻辣鸡煲(BB辣)
加上又有好多芫荽,洋葱,其他调味,都好惹味!

食完啲鸡我哋就加汤转边炉
其实半只鸡都多,我哋都饱咗一半。

顶级安格斯牛小排

顶级安格斯牛小排

手工即炸鱼皮

手工即炸鱼皮

杂菜篮

杂菜篮
有几款菜,补充下纤维系要既。

冻柠茶,玫瑰柚子

嘢饮大大杯~

今次冇食佢哋店嘅手打丸,下次可以试吓。
2019-07-11
$284 (宵夜)
  • 手工即炸鱼皮
  • 丰锅招牌麻辣鸡煲