2018-07-12 249 浏览
夏日炎炎,入到商场都仲系好焗,叫咗个牛肉水冷面食水冷面真系好神奇,有汤汁浸住,冻食都咁美味水冷面嚟到,连个碗都凉浸浸,上面仲有好多冰块添呀有弹性嘅荞麦面底,放上淋有胡麻酱汁嘅烧牛肉,配上青瓜,红萝卜丝,芝麻,葱花,鸡蛋等等......牛肉好软淋,而且好有韩烧嘅味道,配埋胡麻酱,好有去咗食烧肉嘅感觉最特别嘅系:白色嘅条状物并唔系腌白萝卜,而系甜甜哋嘅雪梨!好惊喜味道都几夹虽然呢度嘅水冷面冇韩国嘅辣,口味都偏甜冇咁酸,但系冻冰冰,有芝麻香咁食已经好开胃韩国嘅抹茶latte都系冇咖啡嘅,系浓浓嘅抹茶牛奶上面打起嘅奶泡好快就冇,所以钟意嘅要快啲饮抹茶味浓又唔会太甜,暖暖哋咁饮好养生个杯入面仲有餐厅嘅名我哋食完主食,叫先店员上甜品,店员拎咗两个碗仔俾我哋share,仲有啲好得意嘅叉仔同匙羹(好似去做园艺咁三色雪糕班戟有绿茶味,朱古力味同海盐味3种雪糕然后有几块pancake打直咁插系度,碟嘅四周仲有好多甜忌廉,朱古力酱,朱古力碎同杏仁片,口感丰富抹茶同朱古力味道好真实,食落满有冰感唔会甜,食落系甘香嘅抹茶同dark chocolate味蓝色嘅海盐味都几特别,淡淡嘅咸味唔会over咗,亦都唔觉得奇
夏日炎炎,入到商场都仲系好焗,叫咗个牛肉水冷面食

水冷面真系好神奇,有汤汁浸住,冻食都咁美味

牛肉水冷面

水冷面嚟到,连个碗都凉浸浸,上面仲有好多冰块添呀

味道都几夹

韩国嘅抹茶latte都系冇咖啡嘅,系浓浓嘅抹茶牛奶

上面打起嘅奶泡好快就冇,所以钟意嘅要快啲饮
抹茶味浓又唔会太甜,暖暖哋咁饮好养生
个杯入面仲有餐厅嘅名

抹茶拿铁

三色雪糕班戟有绿茶味,朱古力味同海盐味3种雪糕

三色雪糕班戟

蓝色嘅海盐味都几特别,淡淡嘅咸味唔会over咗,亦都唔觉得奇怪
三种味道配合上嚟都几夹

一口又一口嘅忌廉好甜蜜,食落好幸福,两个人share食都唔会腻

楼下有大大个广告牌写住上一楼就系餐厅,等我认住佢,下次再嚟食先

牛肉水冷面
三色雪糕班戟