2016-08-31 2901 浏览
终于升职啦!要慰劳一直支持自己嘅家人,今次大举庆祝,请屋企人去食自助餐餐厅环境好有情调, 优雅, 个VIEW 好靓食物好多样化, 有新鲜海鲜、海鲜小菜、粥粉面饭样样有齐, 连乳猪全体都有前菜既沙律够哂啅头, 菜既款式多, 沙律油、沙律酱都好讲究, 有齐哂款色去岩你口味, 厌唔够味道既, 仲可以有D芝士配搭下, 几个人口味都得, 芝士又齐全冷盘既海鲜都唔输蚀, 虾虾蟹蟹都有齐, 个人推介食虾, 虾又鲜甜, 肉质爽弹, 长脚蟹肉多味鲜, 食多几转龙虾、蟹已经回返哂本生蚝供应无限量, 入口不但不苦, 仲带淡淡既海水味, 滑溜入口, 海鲜质素的确不错鱼生、寿司都有齐, 个人好怕食D无味又韧既八爪鱼, 但餐厅既八爪鱼刺身好新鲜, 爽口唔韧三文鱼鱼脂分布均匀, 入口好有鱼香, 甜虾虾身更加系粉嫩有光泽, 肉质爽脆, 回味程度高 热食方面, 当然唔少得海鲜既主题是日精选: 冬荫公大虾, 虾真系名符其实的大, 大到一口都食唔哂仲有炒虾同粉丝蒸带子, 粉丝蒸带子真系有点惊讶~ 因为系BUFFET之中少有既菜式, 个人推介~ 带子原只大粒上之余, 仲有有膏, 又肥又靓, 唔咸又有蒜蓉香, 不妨一试, 少

餐厅环境好有情调, 优雅, 个VIEW 好靓

热食方面, 当然唔少得海鲜既主题

仲有炒虾同粉丝蒸带子, 粉丝蒸带子真系有点惊讶~ 因为系BUFFET之中少有既菜式, 个人推介~ 带子原只大粒上之余, 仲有有膏, 又肥又靓, 唔咸又有蒜蓉香, 不妨一试, 少少提示就系好快会被扫光, 好彩餐厅会不断补给
除左海鲜, 肉同菜都有好多选择, 肉有 羊膝、牛肉、烧乳猪、蒸鱼, 小菜方面就有红烧豆腐,西兰花扒蟹肉, 南乳猪手
羊膝、牛肉系推介, 羊膝冇膻味, 够腍身, 牛肉生熟刚好, 入口肉质质感滑
红烧豆腐系我最爱, 豆腐好滑有豆香, 西兰花扒蟹肉茨汁唔系浓, 味道清清, 好多蟹肉
甜品多到数唔哂, 有玩味既可以讲系自助PANCAKE 同朱古力喷泉, PANCAKE 系机自助形式制, 真系第一次见, 唔好以为机制就不好, 个人试左一块, 松软质感, 都几香下
仲有佢既多层朱古力喷泉唔但只吸眼, 见到都觉得开心, 水果、棉花糖配料, 等你可以慢慢玩
除左摆设, 制法有玩味之外, 连口味都有玩味, 雪糕除左Haagen Dazs (云呢拿、士多啤梨、COOKIES AND CREAM、朱古力)呢D大众化口味之外,仲有四川麻辣、黑森林配车厘子蜜饯, 钟唔钟意辣都好啦, 咁特别既口味, 我都系第一次听, 点都要试下挂

入口辣就真系几辣, 钟意辣既朋友一定钟意, 食落口唔会话又甜又辣既怪味, 雪糕入口即溶, 感觉唔系食紧雪糕, 似饮紧麻辣汤, 色泽上又唔会红当当咁怪, 淡黄色, 都几靓嫁
黑森林配车厘子蜜饯, 入口就知朱古力味好浓, 隔离有好多配料可以拣, 当中唔少得既就系车厘子蜜饯, 令到口味上更突出主题
整体黎讲, BUFFET既食物款色同质素都系多既, 服务仲好好, 好细心, 用碟上的冬荫公大虾既碟系不断热温, 避免大虾一放上碟就好快冻哂

价钱方面每位计既同出面酒店BUFFET差不多, 都系抵食既