2011-09-10
同aeris食lunch,听讲喱到既窝蛋牛肉煲仔饭不错,于是都来试下!我地坐大枱(个"留座"冇意思的,只系摄左系到而已)!虽然已有心水选择,不过都想睇下仲有咩食,本身想叫多个小菜,不过睇唔岩又惊太饱之下,叫了两个煎蛋牛肉饭了!煎蛋牛肉煲仔饭 $42.见到块煎蛋.......早知叫窝蛋啦~haaaaaa~!好大煲既牛肉饭,份量好多,有种感觉就系可能食唔晒,不过最后系食得晒不过好饱~!喱个煎蛋牛肉饭的牛肉同平时食既牛肉有点唔同,系比较碎既牛肉,食落几腍唔韧,牛肉味冇想像中咁浓香,不过都唔错,个饭够干身亦几有饭香,不过我都惯性咁加左好多甜油,饭焦唔多只得少少,but本身都几like饭焦既......!煎蛋个比负分.......最可恨系自己要左煎蛋><",应该要窝蛋先至岩呀,蛋汁+牛肉捞饭一定好正~!整体来讲系唔错,不过冇想像中咁好食,个埋喱个价既话真系贵左少少~!
我地坐大枱(个"留座"冇意思的,只系摄左系到而已)!