2021-05-19
天时暑热,同朋友嚟到中环 ,见到一间装修好有时尚感嘅饮品铺头,铺头嘅装修好特别,好现代化,好有美感, 墙身有一樽樽嘅果仁做装饰 , 杏仁, 核桃, 个感觉好有品味。铺头仲有推广好多特色饮品嘅宣传。仲有佢攞咗金奖嘅伯爵朱古力坚果奶盖茶,仲要系每日限定100杯, 我谂应该都好抢手。仲有呢个好特别嘅苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶 ,佢系季节限定,好特别,特别在有一片片苹果薄脆喺杯嘢饮上面, 饮起上嚟会好有口感。佢卖嘅饮品大部分都同坚果有关嘅 ,坚果其实系一种好有益嘅食物 ,加落嘢饮上面非常健康。 佢由咖啡到水果茶 ,都系加咗坚果。同埋佢喺舖头介绍点样制作坚果。我嗌咗杯每日限定嘅伯爵边个朱古力奶盖,味道好好饮,咸甜混杂。 口感好有层次, 好适合夏天饮用,感觉非常之舒服清新。仲有嗌咗杯坚果水果茶, 入口好有淡淡嘅水果清香 再加上坚果香味,令整杯饮品 口感层次提升。
铺头仲有推广好多特色饮品嘅宣传。
同埋佢喺舖头介绍点样制作坚果。