2020-05-22 11 浏览
今日book咗呢间林洪记,位于保安道街市顶楼,环境极具本地风味,咁嚟得街市都唔会预咗环境好好,但绝对系食气氛嘅好地方,不过今日天气真系有啲热,所以呢个都算系一个有少少不足嘅地方讲完环境就讲嘢食,海鲜份量冇得弹,直头望落去点会估到系二百几蚊一位,仲要再加任食火锅,海鲜超新鲜,生蚝鲍鱼劲大只,龙虾劲多膏,我谂自己买返屋企煮都唔止呢个价先来就蒸左扇贝同其他贝类,仲有象拔蚌仔, 全部野都劲新鲜,扇贝都算洗得好干净,鲜甜多汁第二转就系龙虾鲍鱼,正出嚟之后啲肉超饱满,啲膏爆晒出嚟,海鲜lover必食,讲真出到去其他地方呢个价钱一定食唔饱你再嚟就系蒸虫草鸡,估唔到啲鸡又真系几好味,除咗海鲜呢个鸡都系出乎意料之外牛肉就过得去啦,咁我哋呢个都系主要食海鲜嘅啫之后叫咗啲火锅配料攞嚟蒸,食材质素咁都对得住自己个价钱嘅

牛肉就过得去啦,咁我哋呢个都系主要食海鲜嘅啫
之后叫咗啲火锅配料攞嚟蒸,食材质素咁都对得住自己个价钱嘅