2023-08-13
喺九龙湾返工嘅人,中午食饭嘅时候经常要排队等好耐,好多上班族都觉得好烦。不过,我最近发现咗间冇咁长队仲不过不失嘅拉面店?日式定食店?呢间拉面店位喺九龙湾区,系一间工厦入面唔起眼嘅小店。因为我地人数10多个人,为咗唔驶等,我地提早中午12点嚟到呢度。呢间小店嘅选择算几多,有各种唔同口味嘅沙律,拉面、饭同埋乌冬等等。满足哂唔同同事既要求(某同事要扮减肥唔食饭食拉律🥗),而我决定试下佢哋嘅夏天期间限定柚子冷沾面🍋,好凉爽又解暑!面条有弹牙嘅口感同埋面汁嘅酸甜柠檬柚子味道好好咁融合埋一齐,真系会令人回味无穷。我下次都会再黎呢间拉面店,试下其他味嘅拉面。如果你都喺九龙湾做工,唔想浪费时间排队等食午饭,我好推荐你可以早少少黎呢间拉面店试下。一定唔会后悔!👍
题外话/补充资料:
黎到先知佢地平日1点半后入座可以买3主食送1拉面,下次可能点半后先入座平劲多!😱