2018-08-09 480 浏览
难得一大班亲戚聚在一起,最好嘅活动当然系去饮个茶食番笼点心。每逢周末,西贡都会系人山人海,沿住码头条路嘅酒家,间间都有好多食客呀!甘难得系全记揾到位,夏天坐户外又有咩怕呙!头顶有个大风扇吹住,又有太阳伞遮蔽,热度都可以接受到!大家已经好肚饿,攞住点心字失左控甘系甘划,啲点心好快就已经嚟到,放到冇位放。整体点心嘅味道质素唔错,点心选择非常多,任君选择。特别大赞流心奶黄包,流心嘅效果做得好好,每枱食客嘅必点之选,唔怪得之系限量供应。 另外啲炸嘅点心都做得唔错,件件香脆可口,亦都冇炸得过火,冇任何油溢味。仲有,超大版嘅笼仔蒸饭,有多种类,一嚟到就已经香喷喷,好好味。另外,要赞一赞,有位职员婶婶做事爽快,亦都好温馨提醒我地叫嘅份量过多,会食唔晒,要唔要考虑放弃某啲。