呢个五月,真系热💩人,日日三十几度,寻日长洲飘色仲话破哂最热记录,咁热嘅天气,真系唔想出街,更加无乜胃口,不过我建议大家考虑下食泰国或越南嘢,因为佢地系热带国家,自然对消暑有一定办法啦,香港地亦好多越南或泰国餐厅,不过要揾好食又正宗就未必人人识拣呢间「鸣越」,系介乎中环与上环之间,如果搭地铁就应该喺上环出,中上环之间呢啲地段,你可能会话,啲价钱一定会好贵啦,我可以话俾你听,正正就系价钱极之亲民,如果你下午茶时段来,佢哋仲有下午茶餐优惠落到去其实你会发觉座位都唔少,但系佢又极之旺场,原因都唔使再讲啦,咪就系性价比高啰三色冰⭐️⭐️⭐️⭐️咸柠七⭐️⭐️⭐️⭐️有理冇理先来两杯冻饮先,三色冰同咸柠七,都唔使多介绍啦挂,一个字「正」,乸喉兼「喳喳」声,透心凉越式春卷⭐️⭐️⭐️⭐️每款三件,一场黎到,唔食齐点对得住自己㖞你仲可以用生菜包住黎食,呢啲天气,咁样食法先至系最爽,正所谓就咁食又得,包住嚟食又得,得咗扎肉蒸粉卷⭐️⭐️⭐️⭐️每人两件啱啱好,不油不腻,皮薄馅靓,食越南野,点可以冇佢香茅牛肉汤檬⭐️⭐️⭐️⭐️天气咁热,食汤檬就最好,贪佢湿湿地易入口,食下牛肉,又食下粉粉,系咪睇见都流口水呢?越式海鲜炒金边粉⭐️⭐️⭐️⭐️食埋呢个

三色冰⭐️⭐️⭐️⭐️
咸柠七⭐️⭐️⭐️⭐️
越式春卷

越式春卷⭐️⭐️⭐️⭐️
每款三件,一场黎到,唔食齐点对得住自己㖞

扎肉蒸粉包

扎肉蒸粉卷⭐️⭐️⭐️⭐️

每人两件啱啱好,不油不腻,皮薄馅靓,食越南野,点可以冇佢
香茅牛肉汤檬

香茅牛肉汤檬⭐️⭐️⭐️⭐️
越式海鲜炒金边粉

越式海鲜炒金边粉⭐️⭐️⭐️⭐️
食埋呢个真系好满足,够份量,足料,食齐以上咁多野,埋单都系$200左右,系200头㖞,冇嘢讲啦卦
2018-05-23
越式春卷