2021-04-07 743 浏览
👁‍🗨The Kitchen 📍大屿山梅窝码头路18A卓涛轩地下1号舖——————————————————-一大早早餐未食就上船入梅窝,落船果吓当然扑去餐厅🏃🏻‍♂️之前已经揾定依间The Kitchen,行到门口已心知不妙,正正12点lunch time,非常多人等位,有一家大细,有踩单车,有街坊,有情侣⋯👨‍👩‍👦‍👦👫🚶‍♀️🚴🏻‍♂️餐厅采用开放式,装修甚有外国路边Café嘅风味🏡 首先入去等拎飞都等咗好耐,由于前面有外卖落单都扰攘咗一阵子,我哋企喺后面一直等都无人理,等到外卖客搞好我哋终于拎到飞🧾好彩都喺得下一张枱,有人走就入座✌🏻等候期间先睇睇Menu有咩食, Menu只有文字,无办法参考图片,我哋2人就简单选基本早餐款式🥓Bacon wrap 🌯$108超级巨大嘅Wrap!照片中嘅只喺摊分咗嘅1/2份,一人绝对食唔晒成个Wrap😱 手揸半份都显得非常大,口细啲都难咬饼皮烘得香口但不失柔软弹性,里面包住嘅馅料丰富,包括Bacon, eggs, cheese, herbs & seasonal veggies😋 Bacon炸得脆卜卜,夹埋Veggies 好新鲜爽脆,种类繁多,简直喺
👁‍🗨The Kitchen
📍大屿山梅窝码头路18A卓涛轩地下1号舖
——————————————————-

🥓Bacon wrap 🌯$108

Bacon  wrap (half)
Bacon wrap  (half)

饼皮烘得香口但不失柔软弹性,里面包住嘅馅料丰富,包括Bacon, eggs, cheese, herbs & seasonal veggies😋 Bacon炸得脆卜卜,夹埋Veggies 好新鲜爽脆,种类繁多,简直喺将整个沙律卷咗入饼皮🥗

🍳Bacon, rosemary & mushroom omelette
w/ salad & toast $98
同样大份又有厚度嘅omelette,蛋层夹满大大块Bacon & mushroom,再加上Rosemary调味,口感丰富又非常有饱足感🤪 配上一片我最爱嘅Walnut bread,同淋上莎莎酱嘅爽脆鲜甜Salad,真喺好饱肚又健康😍
Bacon, rosemary & mushroom omelette w/ salad & toast

复活节假期关系,餐厅非常忙碌,客似云来,堂食外卖都做唔切,外卖都要等成30分钟以上,铺面只有2位店员,而厨房有成4-5人,全员外国人主理,所以食物味道喺正宗外国人口味🥸 由于太饱,饮品我哋都冇叫就结束依个早餐,有啲遗憾😔 有机会下次再嚟试试佢嘅意粉同薄脆Pizza 🥳
PS.有只狗狗唔知喺咪餐厅养嘅,成日会入嚟乖乖咁坐喺门口🐕
2021-04-04
Bacon  wrap (half)
Bacon wrap  (half)