2024-08-20
喺新加坡识嘅朋友,嚟香港揾我玩,问我有咩好食,我毫不犹豫咁推荐佢去旺角八木桥食日式烧肉。虽然我食咗几次,但系仲系想推荐俾大家。我哋拣咗雨餐$1108。雨餐几乎所有嘢都系任食,日本A4和牛任食,鲍鱼任烧任食,Haagen Dazs 任食,真系超值,系怕你个肚食唔晒啫。当然最顶级嘅仲系A5和牛西冷,顶级牛肉嘅佼佼者,我觉得应该冇人会唔钟意食。因为西冷系牛肉中最顶级嘅部位,口感紧致顺滑,清爽而唔油腻,朋友第一次食都赞不绝口。其他嘅A4和牛肉都唔输蚀,例如A4黑毛和牛薄切,厚度啱啱好,唔需要烧好耐就可以享用。A4黑毛和牛和尚头,脂肪较少,适合想控制脂肪摄取量嘅朋友食用。仲有A4黑毛和牛三角腩,清晰嘅油花同满满嘅肉汁,睇起嚟就好好食,食起嚟仲好食。我哋仲叫咗海鲜拼盘,盘里面嘅海鲜应有尽有,包罗万象,睇到我眼花撩乱,每样都非常新鲜,鲜甜可口,仲带有一股清新嘅海水味,好适合钟意食海鲜嘅朋友。我哋仲食咗香草墨鱼仔,味道都好鲜美,营养又丰富,每一啖都充满咗幸福嘅感觉。连我新加坡朋友都食到赞不绝口嘅烧烤,大家绝对唔好错过。
连我新加坡朋友都食到赞不绝口嘅烧烤,大家绝对唔好错过。