2015-04-06 3744 浏览
今日约咗两位姐妹食LUNCH,其中一位姐妹高度推介呢间位于PMQ隔离嘅Oolaa,所以就去试一试菜。估唔到Oolaa嘅面积好大,而且港岛区嘅外国餐厅通常都坐满外国人,所以入到Oolaa嘅感觉真系好似去到外国嘅餐厅!ALL DAY BREAKFAST:我成日都觉得ALL DAY BREAKFAST嘅主角系SCRUMBLED EGG!个蛋一定要好味!果然冇令我失望。SCRUMBLED EGG炒得好滑,磨菇好香菇味、入口软滑,肠仔带香浓嘅猪肉味,薯仔同蕃茄烤得刚刚好,只系BACON嘅卖相衰衰咁、睇落好硬仲好鬼大块,基于个人口味问题,我冇食到BACON。EGG BENEDICT:最钟意呢一道很考工夫嘅EGG BENEDICT with Spinash & Mushroom,波蛋煮得好饱满,胀卜卜好可爱,一切开,生熟刚好,蛋黄缓缓地流出,蛋白超级嫩滑,荷兰汁酸酸的,跟蛋黄蛋白混和在一起,完全没有违和感,嗯,真系好好味!菠菜跟磨菇,只系锦上添花。Oolaa Pizza:呢个PIZZA系我朋友高度推介,但我反而觉得味道唔突出,鸡肉味道太淡,芝士味亦不香浓,PIZZA上更有好似M记炸鸡嘅泰式辣酱,真系

ALL DAY BREAKFAST:
all day breakfast
EGG BENEDICT:
Oolaa Pizza:
呢个PIZZA系我朋友高度推介,但我反而觉得味道唔突出,鸡肉味道太淡,芝士味亦不香浓,PIZZA上更有好似M记炸鸡嘅泰式辣酱,真系四个字,九唔搭八。
Oolaa Pizza
另外点咗一杯 ICED COFFEE,有点过淡。
不得不说,餐厅很开扬整洁,而且装潢很外国FEEL!
2015-04-05
all day breakfast