2023-06-17
平时嚟D2 Place行市集成日觉得长沙湾系美食沙漠发觉最近小店扩张咗多咗好多选择 装修之后第一次过嚟帮衬❣️晚餐二人餐 $238🥢美国谷饲斧头猪扒配苹果黑醋酱Menu显示大部份食材都系外国入口都呢个价位 以谷物饲养嘅谷饲猪 肉味香甜肉质细嫩🐖软腍肥瘦均匀嘅肉身相当juicy 加上苹果黑醋酱酸酸甜甜更好入口🥢大阪风味粒粒鳗鱼炒饭采用日本珍珠米炒嘅炒饭粒粒圆润饱满 加入三色椒 粟米粒🌽同 西芹一齐炒 仲有日式象征嘅鳗鱼粒 同木鱼碎 湿润做法同一般中式炒饭干身嘅好唔同 咁多配料放埋一齐 味道充满层次感🥢富士山苹果伯爵茶劲香🍎味 唔系一般纸包饮品𠮶只 真正苹果汁沟出嚟嘅味道好天然 而且微甜啱晒我呢啲好怕饮甜嘢嘅人🥢洛山花茶见今餐食得Heavy咗少少 试吓无糖洛神花茶消消济酸味味生津解渴 冻冰冰夏天饮真系好爽❣️红酒烩牛面肉焗饭 $68焗饭平时成日食 但系用珍珠米做饭底真系未试过焗嘅珍珠米估唔到仲好食过炒 饭粒胀卜卜吸收肉汁精华 大大摊热熔芝士盖住腍身牛脸颊肉 同红酒混合埋一齐淡淡都系精华
❣️晚餐二人餐 $238
美国谷饲斧头猪扒配苹果黑醋酱