2019-05-22
路过太子又开始落大雨, 咁就谂住系呢头揾间餐厅食野见到有间新开既餐厅门口摆左好多花牌, 原来开左一间叫Wing's Kitchen既餐厅望下个餐牌价钱都几抵食, 百几蚊就有餐汤, 一款主菜同饮品餐厅既装修都几外国feel, 一边系砖墙, 一边系木板, 好似外国d街头小店, 环境都几好除咗set dinner, 仲有散叫嘅Menu,多谢最后都系决定咗食set dinner 因为抵食d今日嘅餐汤系粟米忌廉汤,都几香几好味上主菜之前我哋仲叫咗个凯撒沙律 $78沙律菜好新鲜,食到菜嘅甜味,真系好耐冇食过咁新鲜嘅沙律菜我哋叫咗两个set,第一个系露丝玛莉烧春鸡$138 系原只烧春鸡,细细只好可爱,好似卡通片入面嘅烧鸡咁,食落去有好香嘅香草味,腌得几好,鸡肉都嫩滑,整体黎讲唔错第二个餐就系原只龙虾烩饭$218龙虾开边之后放咗芝士上去焗,焗都几香,龙虾肉都算新鲜,跟住就要试吓个饭,个饭系蕃茄汁再加入咗花胶汁去煮,所以食嘅时候会觉得有少少黏口,茄汁酸酸甜甜好开胃食完主菜就梗系要食返个甜品先至完满,我哋叫咗Apple crumble $38, 好香嘅玉桂味,甜度啱啱好,性价比高除此之外仲叫多咗个chee
望下个餐牌价钱都几抵食, 百几蚊就有餐汤, 一款主菜同饮品
今日嘅餐汤系粟米忌廉汤,都几香几好味
上主菜之前我哋仲叫咗个凯撒沙律 $78
沙律菜好新鲜,食到菜嘅甜味,真系好耐冇食过咁新鲜嘅沙律菜
我哋叫咗两个set,第一个系露丝玛莉烧春鸡$138
第二个餐就系原只龙虾烩饭$218
除此之外仲叫多咗个cheesecake ,唔会有酸味,因为我好怕食有酸味嘅cheese cake,芝士味几香,食落去唔会好腻
食完埋单𠮶阵老板都会好主动同我地倾计,了解下我哋对餐厅食物嘅感觉,咁样先会令到餐厅有进步,希望佢哋生意越来越好