经过餐厅已经有阵阵蛋香味,店内放满每日新鲜出炉既蛋糕,仲有多款甜、咸挞等,选择花多眼乱。叫左特浓芝士蛋糕($110),静冈抹茶忌廉红豆挞($25),玫瑰伯爵芝士挞($25),广岛柠檬挞($22)。芝士蛋糕圆碌碌,一打开就好香蛋味,仲有浓浓芝士味。蛋糕用左三重芝士,混合3.6牛乳制作,所以味道更浓郁。一大个好抵食,切成8件,每件既size都大过切饼左右添。蛋糕按一按好软绵,仲会升起,好fluffy。而且横切一件,见到半熔芝士,而成个蛋糕都混合埋芝士制作,口感更胜一筹。另外仲有好多非常靓既甜挞,新出既抹茶忌廉红豆挞d cream好澎湃,挤花成一个小山丘,洒上抹茶粉点缀。忌廉超浓抹茶味,奶香中和左抹茶既苦涩味,成个挞好creamy。而个挞皮曲奇脆身既feel,冻食一流。价钱仲要亲民添,食完好有饱足感。尼款既忌廉加入玫瑰、伯爵茶,玫瑰味较伯爵茶味突出,所以好有花香感觉。而伯爵茶就改变左忌廉既颜色。值得一赞既系,每件挞上面既cream食完都唔会觉得腻,反而好幼滑,系甜而不腻。而忌廉底层仲有芝士层,芝士带少少咸香味,配合挞皮食,有多一重享受。钟意柠檬既朋友就唔可以错过,因为柠檬既酸甜味非常突出,柠

特浓芝士蛋糕

静冈抹茶忌廉红豆挞

玫瑰伯爵芝士挞

广岛芝士挞

钟意柠檬既朋友就唔可以错过,因为柠檬既酸甜味非常突出,柠檬汁混入忌廉,第一啖就已经食到柠檬酸溜溜既味道。尼个挞好清新,食完成个人精神哂。

整体,每件蛋糕、甜品、挞,都系即日制作,卖相至味道都好出色,仲要比同类店铺食物既价钱较经济实惠,赞。除左可以买屋企慢慢叹,店内仲有唔少座位可以堂食添。
2021-09-27
外卖自取