2023-02-09
1910 浏览
香港顺德菜唔算普遍系megabox揾到呢间几有质素不得不推荐下环境装修坐得几好假日黎讲,客人都算少一行2,3人都可以安排到坐大枱我见门口贴住话用餐系90分钟,但侍应又话唔洗理,应该系因为少人冇人等位今次同屋企人黎揾食,由我决定点菜点知失左手,唔系野食唔好食系因为我点左大部分都系炸野,笑死因为我见好多signature 既顺德菜都系炸野,点下点下就冇理到,哈哈总结黎讲,食物系好食,而且外形上都好花心机present 出黎服务就普通正常吧价钱可以,会再回头➽紫砂茶壶炖螺头汤 $92 位侍应放低以为搞错左,黎左壶茶原来系特色用一个紫砂茶壶装住个炖汤然后倒少少汤出黎个茶杯度,细饮小饮特色创意分好高而且,用茶壶有好处,系可以存温,饮到尾都仲系好热,出晒烟咁正,最喜欢饮热汤个汤好甜好浓郁,每壶都有少量汤渣有龙眼﹑杞子﹑螺头﹑瘦肉略嫌螺头唔多,我个壶得一细粒,可惜价钱有点少贵,但配合返味道同特色,而且汤量也不少,还是推荐➽龙袍四季豆(蛋黄酱) $72呢个正到不得了劲邪恶外层蛋黄酱好香郁,而且皮也不厚入口好粉脆,快溶正呀➽脆皮咕噜肉 $148一黎就见到半只菠萝,又以为落错野又系特色菜菠萝装住既系咕噜汁
系megabox揾到呢间几有质素
不得不推荐下
环境装修坐得几好
假日黎讲,客人都算少
一行2,3人都可以安排到坐大枱
今次同屋企人黎揾食,由我决定点菜
点知失左手,唔系野食唔好食
系因为我点左大部分都系炸野,笑死
服务就普通正常吧
价钱可以,会再回头
侍应放低以为搞错左,黎左壶茶
原来系特色
用一个紫砂茶壶装住个炖汤
然后倒少少汤出黎个茶杯度,细饮小饮
特色创意分好高
而且,用茶壶有好处,系可以存温,饮到尾都仲系好热,出晒烟咁
正,最喜欢饮热汤
个汤好甜好浓郁,每壶都有少量汤渣
有龙眼﹑杞子﹑螺头﹑瘦肉
略嫌螺头唔多,我个壶得一细粒,可惜
价钱有点少贵,但配合返味道同特色,而且汤量也不少,还是推荐
呢个正到不得了
劲邪恶
外层蛋黄酱好香郁,而且皮也不厚
入口好粉脆,快溶
正呀
一黎就见到半只菠萝,又以为落错野
又系特色菜
菠萝装住既系咕噜汁
每食一旧就随自己喜欢去点汁,好处系唔会将个咕噜肉浸腍,而且也可点多点少自由选择
咕噜肉都好正
炸皮不厚,肉系带点肥的,肉汁保持到
炒得爽身
酱油汁都好香
而且料都放好多,虾都唔少而且大只
好食
炸鲜奶系顺德招牌菜
呢间餐厅都做得好
奶馅绵滑
呢个只系叫左两件,好彩,因为都几大件
同屋企人SHARE
虾肉鲜既,都爽弹
配合埋多士好味
炸得是够脆的,不错
外形讨好的点心
做到小鸟的形状
而且好彩既系个馅都好食,凤梨味香郁,带少少酸味
有样有实力