2020-01-03
想去帮衬好耐,奈何之前未开,BU我又入唔到,终于等到好消息,即刻系屋企飞返中大食!—————————————————🔹18种旬之野菜饭 ($28) 加炸鸡 ($14) w/纯素咖哩汁 ($6)..唔知系咪太耐无食,今日觉得特别好食,个野菜特别多种类咁😭西兰花、西芹、莲藕、椰菜、青瓜、红萝卜、车厘茄同香菇。个菇炒得好香,外表微焦,入面juicy,单叫我都可以😭.个炸鸡真系世界级,啱啱系日本翻嚟,都觉得过之而无不及,脆浆做得好好,即使搁置一阵、咬落去都仲脆👍🏻 鸡皮嘅油脂已经迫咗大半出嚟,剩余嘅脂肪入口即化而毫不油腻,切得大大旧,令鸡肉咬落去更有肉汁!大家一定要叫蜜糖芥末酱,甜甜地又带点攻鼻,同咸咸地嘅炸鸡劲夹!🍯.纯素咖哩走和风,微微辛辣,点到即止,同煲得弹牙干身嘅珍珠米,可谓绝配!
—————————————————