2023-03-04 1207 浏览
Cookie DPT每日新鲜焗制❗外脆内软曲奇❗限定菠萝包味❗主打超重磅美式软曲奇嘅 @cookie.dpt 有几出名唔洗我多讲😗大家去开海港城嘅话,除左可以去佢地嘅pop-up store买曲奇之外,仲可以去埋附近嘅 @ralphscoffee 睇下!😍因为系Ralph's Coffee都有Cookie DPT嘅曲奇卖!😍口味仲唔会同Cookie DPT pop-up store撞添!😗👷🏻‍♀️戴番个头盔,我哋唔系专业foodie,纯粹个人主观分享🙏🏻—————————————————————————🍴 Cookie DPT📍尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼Kiosk 9🍴 Ralph's Coffee📍尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦3楼OT311A, 312, OT312A, 313号舖—————————————————————————💁🏻‍♀️主观记录(记录下自己食咗啲咩落肚🤪)Cookie DPT1️⃣Pineapple Bun With Egg Custard $402️⃣Peanut Butter $40Ralph's Coffee3️⃣Chocolate4️⃣Coffee👉🏻
Cookie DPT
每日新鲜焗制❗外脆内软曲奇❗限定菠萝包味❗

—————————————————————————
🍴 Cookie DPT
📍尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼Kiosk 9

🍴 Ralph's Coffee
—————————————————————————
💁🏻‍♀️主观记录(记录下自己食咗啲咩落肚🤪)

Cookie DPT
2️⃣Peanut Butter $40

Ralph's Coffee
3️⃣Chocolate
4️⃣Coffee

👉🏻食之前焗返热少少,会好食过室温下食
👉🏻曲奇非常厚身,外层又薄又脆,内里湿润
👉🏻可能有落盐去中和曲奇嘅甜味,所以唔会觉得系死甜,可以食多几啖🤩
👉🏻非常大块,食完一块已经好饱
___
💡钟意我哋嘅分享,记得:
❤️Like
💬Comment
🔖Save
📲Share
___
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodieblogger #hkfoodporn #hkfoodies #hkfoodshare #hkfoodig #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食推介 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀美食 #RalphsCoffee #CookieDPT #cookies #美式软曲奇