2021-08-17
男人带你去茶餐厅,女人唔使咁快就灰心嘅!如果系去呢间都OK啦 里面有港女打卡-able嘅pancake, all day breakfast话说礼拜日去咗红磡睇楼盘算系新楼,2-3年楼龄。泳池好靓如果游完水,走嚟叹番餐brunch都几写意!环海东岸连住Soda Mall里面有超级市场、餐厅、salon基本上打风落雨都可以留返喺度有日式、意式,都唔少餐厅未婚夫最爱港式茶餐厅不过我呢排都冇咩胃口本身谂住食唔落,咪由佢拣!睇下佢 一枝箭冲入去坐低之后,见到枱上面有QR Code扫一扫就有得点餐好方便我见到餐牌有all day breakfast同pancake之类打卡-able嘅餐 胃口即刻番晒嚟未婚夫都钟意食pancake, 佢点咗pancake 不过因为我唔想甜点做正餐我地2碟睇落嘅色水好似,都系色香味俱全!我呢碟每一样材料都系我想食嘅!咁嘅combination正中下怀烟三文鱼:有3大块 smoked salmon烟熏得好香~ 不失鲜味蛋沙律:系我最爱嘅整法!蛋白 + 蛋黄酱未婚夫竟然话未食过其实系平时三文治馅料会食到架冻嘅~ 好滋味呢牛油果:出街食到水果、蔬菜嘅话,我都尽量会拣!而家
话说礼拜日去咗红磡睇楼盘
算系新楼,2-3年楼龄。泳池好靓
如果游完水,走嚟叹番餐brunch都几写意!
环海东岸连住Soda Mall
里面有超级市场、餐厅、salon
基本上打风落雨都可以留返喺度
有日式、意式,都唔少餐厅
未婚夫最爱港式茶餐厅
不过我呢排都冇咩胃口
本身谂住食唔落,咪由佢拣!
睇下佢 一枝箭冲入去
坐低之后,见到枱上面有QR Code
扫一扫就有得点餐好方便
未婚夫都钟意食pancake, 佢点咗pancake
不过因为我唔想甜点做正餐
我地2碟睇落嘅色水好似,都系色香味俱全!
我呢碟每一样材料都系我想食嘅!
咁嘅combination正中下怀
蛋沙律:系我最爱嘅整法!蛋白 + 蛋黄酱
未婚夫竟然话未食过
其实系平时三文治馅料会食到架
冻嘅~ 好滋味呢
牛油果:出街食到水果、蔬菜嘅话,我都尽量会拣!而家我本身都好钟意食牛油果🥑 香浓幼滑
牛角包:大过我块面! 不过因为里面冇馅料,食落去空气感重,唔会话太heavy!
经过红磡/土瓜湾附近,可以食