2020-02-07 587 浏览
天气依然寒冷, 即刻想饮番碗热辣辣嘅冬阴功!讲到泰国嘢九龙城一定系表表者!lets go! 话说呢一间泰国嘢嘅外表就冇话好光鲜,但系我就比一样野吸引左停低!但系炒野嘅香味!隔两个铺位都闻到!喺门口睇一睇餐牌!都合理价钱啦!就试吓啦!因为闻到一阵好香嘅马拉盏味!一于嚟过通菜!当然唔少得冬阴功,同行友人因为唔食太辣,我哋只系叫咗个小辣,仲叫咗个拼盘,呢个实在太精彩!总共有五个款!其中有一个好重嘅金不换味道!救命我个人真系好钟意呢啲香草味道!虽然真系好魔鬼好热气!但系我已经豁左出去!仲叫多咗个快车炒饭!真系要介绍一下,特别系加埋青柠之后,个味道对我来讲都比较新鲜!唔记得讲返冬阴功。。佢嚟到嘅时候会点火,隔左10分钟左右佢自己会熄火,所以保持到好香嘅味道,里面嘅配料有虾。仲有四大只!仲有好多好多好多嘅菇,我自己真系好钟意!而且佢嘅味道系调校到好啱香港人食,酸酸辣辣醒神开胃!仲要介绍下佢哋呢杯野椰肉沙冰,一嚟到我都吓咗一下!大杯到呢!最啱食啲浓味野嘅时候。refresh 下!已经约咗朋友下次再去试埋其他嘢啦!你都快啲嚟试啦!