2020-10-29 1134 浏览
前言:身为沙漠居民,附近既食肆当然无办法同旺区既食肆相比,所以尽量揾一点合乎性价比既食物啦,继续沙漠下觅食之旅😋马鞍山市中心假日想舒舒服服坐低食返餐真系唔系一件容易事,无论大铺细铺,连锁食肆都排满人。谂住去酒楼同家人叹下一盅两件,见到长长既人龙真系令人却步,但仔细观察下「誉」外卖自取有优惠,所以就试下外卖点心返屋企慢慢叹😋山竹牛肉球:牛肉球肉质都几结实,唔会太多粉或者感觉牛肉”梅” 五宝滑鸡札:典型鸡札,有火腿,猪肚,鱼肚,鸡,腐皮,味道正常 春蛋烧卖:蛋唔会太老太硬,不过猪肉有点肥腻 咖喱蒸土鱿:份量少,咖喱汁又稀又淡,一般 鲜虾炸云吞:炸云吞摆左咁耐都好脆,配埋甜酸汁好食 蒜香虾春卷:春卷同样香脆,而且虾份量都算合理,佢地炸物的确唔错 黄金流沙饱:奶黄味唔错,而且真系做到流沙效果 香煎虾咪肠:虾咪肠略嫌煎得唔够耐,肠粉无煎到焦香,有点逊色 八款点心外卖自取价$223,价钱质素中规中矩,供大家参考😋

春蛋烧卖:蛋唔会太老太硬,不过猪肉有点肥腻

咖喱蒸土鱿:份量少,咖喱汁又稀又淡,一般

鲜虾炸云吞:炸云吞摆左咁耐都好脆,配埋甜酸汁好食

黄金流沙饱:奶黄味唔错,而且真系做到流沙效果

香煎虾咪肠:虾咪肠略嫌煎得唔够耐,肠粉无煎到焦香,有点逊色

八款点心外卖自取价$223,价钱质素中规中矩,供大家参考😋
2020-10-17
20 分钟 (外卖自取)