2020-03-04 590 浏览
近期受疫情影响下,晚上很多时都会在家吃饭。其实之前我外出晚餐也喜欢吃中菜,刚刚知道原来鸿星也可以有网上外卖平台 外卖送,于是今晚同屋企人试吓。.我选了二人套餐,要左三个𩠌。外卖送到,𩠌菜同饭都仲keep到温度。1.脆皮烧肉脆皮仲脆卜卜,很喜欢个烧腩肉,肥瘦度啱啱好,个人很喜欢中菜厅的烧腩,质素始终有番咁上下。.2.滑蛋虾仁虾仁也算大只,又爽口,炒蛋亦十分嫩滑,做到差唔多八成熟,系酒楼厨师先可以做到咁嘅质素。.3.竹笙云耳浸青蔬注重健康的我,每餐必定有一碟蔬菜,竹笙云耳同菜心呢个配搭,唔油腻又健康,好fresh. 原来外卖都有呢个效果。4. 白饭两个.试过今餐之后,觉得效果唔错。下次想食中菜外卖的时候,我会想试吓佢哋其他嘅菜式。

1.脆皮烧肉

2.滑蛋虾仁