2021-08-30
最近天口甘㷫 一时又落雨甘 超闷焗🥱 想吃点开胃的菜式 码头附近新开左间越南餐厅「一越越南餐厅」 两小口放工之后仲为两餐谂爆头咩 一于开定冷气叫个C6放工买个外卖返屋企慢慢叹喇~💛春卷捞檬💛一讲起越南菜 紧系食个捞檬喇 呢度个檬粉唔会太碎 个春卷仲整得好香 捞埋酸甜汁同埋炸葱、蒜粒等配料 超夹 超醒胃呀! (个C6都抵赞既 识要多包鱼露呀 食捞檬紧系要够汁先得嫁喇)仲要捞檬个汁唔会话太抢味 酸酸甜甜 味道岩岩好! 绝配! 💛生炸鸡翼 软壳蟹💛哗 小惊喜!完全系堂食水准! 有图有真相 劲吸引!呢个鸡翼拎到返屋企 仲系好热㷫㷫呀!D鸡翼仲好大只添 好够肉 唔系发育未健全既鸡仔🐥外皮脆卜卜!入面啲肉好滑 又啖啖肉 一咬落去啲肉汁出晒嚟!而个软壳蟹🦀绝对唔系水汪汪 又无油林林 完全无腥味 薄薄一层既炸粉 KEEP到咸香酥脆的软壳蟹Tim埋绝配既泰色辣酱 超正呀💛 蔗虾💛系啖啖虾肉呀 🍤肉质厚实 Ummmm⋯一开始谂紧条蔗系咪做下配衬 令成件事睇落靓仔d甘炸点知食食下C6叫我试下咬开佢 原来系会食到清甜既蔗汁 最后两公婆愈咬愈起劲lol 🐼整体外卖自取都几方便,都好快出到餐,食物新鲜又够晒热,下
💛春卷捞檬💛
一讲起越南菜 紧系食个捞檬喇
仲要捞檬个汁唔会话太抢味 酸酸甜甜 味道岩岩好! 绝配!
💛生炸鸡翼 软壳蟹💛
哗 小惊喜!完全系堂食水准! 有图有真相 劲吸引!
入面啲肉好滑 又啖啖肉 一咬落去啲肉汁出晒嚟!
Tim埋绝配既泰色辣酱 超正呀
💛 蔗虾💛
系啖啖虾肉呀 🍤肉质厚实
整体外卖自取都几方便,都好快出到餐,食物新鲜又够晒热,下次encore 绝无问题laaaa!
码头⛵️街坊之选!