2016-06-16
放假谂唔到食咩,落街兜番个圈个时见到江仔记🙈,之前一直想试,见到成日都好多人食,但系我总系夹唔岩时间,平日放工番黎餐厅已经埋紧数,今日咁岩一于试下啦!😚都唔洗点睇张餐牌,就叫鱼六宝面食啦,一次试晒六样野🤗。落单之后周围兜左阵,好快就拎得个外卖。店家好细心咁分开面同汤装 仲有一小盒辣油几香(出前一丁麻油SIZE)。一拎起碗面就觉得咁细既,打开见到份量真系细左小小🤔😥😥面头有小许芫茜同葱花,我个人觉得ok既,另外加番盒辣油落面先。打开另一碗汤𩠌,一夹块鱼片就feel到有小小伏😨,咁薄既,目测只有2-3mm厚💩💩,将六宝面个六件𩠌岩岩好可以放埋落一碗就开始食喇~鱼片真心薄,但系系爽口弹牙嘅,另外可能冇搞均匀鱼片吸收左大部份辣油,有小小辣🤔鱼蛋柔软弹牙,有种鲜甜就算咬碎吞左落肚都仲会停留系口。 鱼皮饺外表有小小糊,应该系一大兜一齐煮,但又太小水搞成咁,食落我觉得口感肉质味道都OK嘅,只系冇咩特别。🙄墨鱼丸,口感扎实,味道唔腥。猪肉丸普普通通鱼扎好扎实冇散开,入面有红萝卜(微甜)、猪肉(唔鞋)同木耳(爽口),但可惜外面包的鱼片过熟有点鞋口。☹️面质弹牙但衰在有好大阵枧水味,辣油加汤底味都救
落单之后周围兜左阵,好快就拎得个外卖。
鱼蛋柔软弹牙,有种鲜甜就算咬碎吞左落肚都仲会停留系口。
墨鱼丸,口感扎实,味道唔腥。
猪肉丸普普通通
面质弹牙但衰在有好大阵枧水味,辣油加汤底味都救唔番!😒😣😣
综合价钱,时间同质素,今次既外卖我只可以话真系一般般,唔太好,或者大家试下堂食会好D。😪