2024-03-22
因为朋友岩岩生左个好得意既BB, 但其他朋友都好难就时间, 最后只能夹到平日,为左争取时间, 所以我地收工我地就买外卖上去食我地选左间叫口麻天辣既川菜, 因为佢成间餐厅走新派型格路线, 以粉红色为主色, 非常吸精, 而且价钱合理, 所以我地就试D一间我地总共叫左三个SET, 每个SET都包饭, 小食同埋凉菜, 凉菜系土豆丝, 酸酸地几开胃;而个小食系小酥肉, 香脆得黎有少少微辣, 真心几正,其中一个小食要了炸鲜奶,外脆内香滑喷火水煮牛肉SET-$128我地一致觉得喷火水煮牛肉系佢嘅招牌菜, 味道鲜美, 辣度适中, 牛肉肉质鲜嫩多汁, 配以豆芽, 辣椒, 薯粉, 令人垂涎欲滴, 喷火水煮牛肉嘅汤汁浓郁, 带有微辣嘅香气, 食后令人回味无穷, 送饭一流川味水煮鱼SET-$138鱼肉鲜嫩多汁, 汤汁浓郁香辣, 选用无刺的鱼类, 令人食得放心, 鱼片切成薄片, 所以食落保持到鲜嫩的口感秘酱口水鸡SET-$118鸡肉鲜嫩多汁, 秘酱香辣醇厚, 口感丰富, 好味到就算系平时唔食皮既朋友, 今次都忍唔住食埋皮呀总结, D间口麻天辣性价比几高, 食完有D羡慕朋友, 屋企隔离就有D间咁好味既餐厅
为左争取时间, 所以我地收工我地就买外卖上去食
喷火水煮牛肉SET-$128
川味水煮鱼SET-$138