2020-08-15
依家真系好少出街,今个星期六终于出左葵芳一转买啲野,跟住就谂住去睇下葵广有咩食买,但望望钟原来仲系五点,仲赶得切堂食,跟住喺一楼见到百味川啲野食都几吸引 就快快手冲入去坐低食碗面先!不过我入到去就发现!其实我应该买外卖!!因为佢地依家六点后 外卖自取八折!好抵!!好讲返我食左咩~我叫左个麻辣牛魔王淮山面,炸墨鱼丸同手拍青瓜麻辣牛魔王淮山面:牛魔王包含左爽口嘅牛肚,入味嘅牛腩,软稔嘅牛筋,而面底都有数款可供选择~~呢次拣左外面比较少见嘅淮山面,原来淮山面系用淮山磨粉再加上小麦粉整成嘅,口感比米线硬身,面身较幼,而汤头亦有数款可选,呢次拣左惹味嘅麻辣,仲有不同辣度可供选择,呢次拣左最少嘅微辣,食落麻味唔重,辣味真系做到微微辣,下次有机会可以进级挑战更高级嘅辣度。炸墨鱼丸好弹牙,同埋即叫即炸好新鲜;至于个手拍青瓜好爽脆,而且好多辣油,钟意辣既一定劲钟意 !最后再加左杯恐龙华田,其实就系冻华田再喺上面晒上胚芽同埋可可粉,令到华田嘅味道更丰富,好有口感~~~