2013-12-25 141 浏览
是日老公作病, 所以谂住食粥清下肠胃, 由于冇得选择, 只有帮衬呢间大家乐集团的粥舖~ 艇仔粥有新鲜鱼片(好多骨)、鱿鱼、猪皮、花生, 好似系得咁上下料, 冇肉碎, 感觉好单调, 根本就系什锦粥, 间间都唔同料, 执果个人钟意落咩料就咩料..............个粥又好似水咗D~ 黄沙猪润粥猪润都有4-5旧, 而且旧旧都煮到好熟, 咁都好安全D, 但口感就实咗D, 唔够软滑, 但冇内脏果D味道, 个粥又稀咗D~ 叉烧肠叫咗叫葱, 但变咗韭黄, 唔知本身有冇? 但个肠粉都叫OK, 但就唔系薄皮, 系好厚皮, 又冇乜叉烧~ 炒面林咗D, 又唔够味, 要落番D甜酱先叫食到几啖..........外卖返到嚟, 我都觉得有D唔妥, 个袋装咁多嘢, 个底系冇放纸皮, 咁样边度稳阵, 一定会倒, 结果真系, D粥倒到成袋都系, 搞到D餐具沾哂粥, 好彩老公话佢拎得好定, 所以都唔系倒咗好多, 不过佢话包嘢果个亚姐唔知做乜, 有D那西, 而且本身个装粥个盖应该盖唔实, 所以先会搞成咁, 所以佢地D外卖包装真系唔够专业, 更加唔够安全, 包完就算咁~

艇仔粥

叉烧肠

炒面
炒面

2013-04-04
10 分钟 (外卖自取)