第4 波疫情又来势汹汹 冇得WFH, 咁LUNCH 就乖乖外卖返公司食啦! 之前讲过, 柴湾角街熟食市场虽然其貌不扬, 但内里暗藏好多美食。其中呢间吴章记, 主打卖3 𩠌饭, 唔好以为系HEA 嘢先,  首先, 基本上无论系12:30 去定13:15 去到, 都要排队, 起码要排10-15 分钟。另外, 𩠌O既选择起码有20+ 款, 虽然到13:15 时有D 款已经冇咗, 但系都仲有10+ 款可以拣。至于款式, 有菜、蒸蛋、 蒸鱼、炆排骨、酿莲藕、炆冬菇等...... 话埋你知, 如果仲有鸡脾, 一整只鸡脾都系当一个𩠌, 超抵!虽然我未食过晒佢所有𩠌, 但可以话你知, 我食过O既都系好食O既。 另外, 今次重点讲下佢哋出O既炸物, 有炸鸡翼, 椒盐猪扒, 炸鱿鱼须同炸鱼, 有时仲会有炸虾TIM! 而每次拣𩠌, 我都必会拣一款炸物的! 🦑吴章记O既炸物全部都炸得好好食, 炸得好透, 脆而不油!!!  我记得有次食炸鱼, 除咗条主骨, 其余骨都系炸到可以食埋, 但系食到尾, 都冇油标出嚟!! 好赞! 价钱方面真系抵到烂3 𩠌饭连例汤 (例汤数量有限, 送完即止) - $39 加冻饭都系加$
第4 波疫情又来势汹汹
冇得WFH, 咁LUNCH 就乖乖外卖返公司食啦!

价钱方面真系抵到烂
3 𩠌饭连例汤 (例汤数量有限, 送完即止) - $39

加冻饭都系加$3 咋!

多饭少饭随意拣, 唔想食饭咩, 仲可以转粥。

今时今日呢个价钱, 加埋呢个质素, 除咗买嘢时环境差D, 其余嘢真系无可挑剔!

2020-11-23
15 分钟 (外卖自取)