2023-01-07
♡♡♡📍小胖台湾便当 (观塘)观塘开源道63号福昌大厦地下A11号舖观塘都开咗一间,地址都几方便🤣!净系会有外卖,而出外卖都几快大概10分钟左右就已经有🤟🏻。虽然系外卖店但系门面同内部嘅环境亦都相当唔错😂,都算系几舒适嘅😆~🍽南投红烧牛腩(麻辣汤)汤面真系劲香麻辣汤味🤩!而且汤面系分开, 即使系外卖拎到返屋企啲面都唔会林晒咁样嘅设计真系好好😘。红烧牛腩肥瘦均匀,而且可以一口牛腩真系好正😆,而且个面会吸收咗麻辣汤嘅精华,真系超级惹味😚!🍽五味酱拌茄子酸酸辣辣既五味酱再加上茄子真系好可口😚,觉得都几开胃,作为小食真系唔错🤣~🍽士林盐酥大鸡腿便当大鸡腿真系超级大只🤩🤩!而且佢会一开二咁样食真系方便得多!鸡髀肉质嫩滑炸粉亦都唔厚,会有身种外脆内软既感觉🤟🏻😻,系可以食得出鸡髀嘅嫩滑度。便当仲会有好多唔同嘅配菜,颜色亦都好鲜艳😝,令到成个卖相更加吸引🫶🏻!🍽怀念盐酥鸡食台湾嘢就一定要叫盐酥鸡🫶🏻🫶🏻! 细细粒就可以一口食晒! 而且炸粉唔厚~味道啱啱好~过下口瘾一流😹!🍼栀子花绿茶自家制既茶,解腻消济❤️~🍼油切绿茶油切绿茶真系好清新!茶香味几香浓🤩,而且系自家制嘅!
📍小胖台湾便当 (观塘)
观塘开源道63号福昌大厦地下A11号舖
🍽南投红烧牛腩(麻辣汤)汤面
🍽五味酱拌茄子
🍽士林盐酥大鸡腿便当
🍽怀念盐酥鸡
🍼栀子花绿茶
自家制既茶,解腻消济❤️~
🍼油切绿茶
油切绿茶真系好清新!茶香味几香浓🤩,而且系自家制嘅!